Pridať recept

Hovädzia roštenka na káve

6
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hovädzia roštenka
1 ks
cibuľa
4 ks
bobkový list
1 ČL
tymian
150 ml
voda
300 ml
silná čierna káva
40 g
maslo
50 ml
Whisky
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej
450 g
cestoviny tagliatelle

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na pásiky. Dochutíme ho soľou a čiernym korením. Vo veľkom hrnci mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán a vyberieme ho.
 
2.
Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú speníme. Vrátime naspäť mäso, pridáme bobkové listy, tymian, vodu a kávu. Zmes privedieme do varu, premiešame a dusíme na miernom ohni domäkka.
3.
Potom mäso vyberieme nabok. Šťavu privedieme k varu, poprášime lyžicou múky a miešame, aby sa nevytvorili hrudky. Za stáleho miešania omáčku varíme asi 10 minút. Pridáme maslo, whisky, dochutíme ju soľou a korením.
4.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich a uložíme na taniere. Uložíme na ne mäso a prelejeme ho omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať