Hovädzia roštenka na káve
6
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hovädzia roštenka
1
ks
cibuľa
4
ks
bobkový list
1
ČL
tymian
150
ml
voda
300
ml
silná čierna káva
40
g
maslo
50
ml
Whisky
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej
450
g
cestoviny tagliatelle
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na pásiky. Dochutíme ho soľou a čiernym korením. Vo veľkom hrnci mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán a vyberieme ho.
2.
Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú speníme. Vrátime naspäť mäso, pridáme bobkové listy, tymian, vodu a kávu. Zmes privedieme do varu, premiešame a dusíme na miernom ohni domäkka.
3.
Potom mäso vyberieme nabok. Šťavu privedieme k varu, poprášime lyžicou múky a miešame, aby sa nevytvorili hrudky. Za stáleho miešania omáčku varíme asi 10 minút. Pridáme maslo, whisky, dochutíme ju soľou a korením.
4.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich a uložíme na taniere. Uložíme na ne mäso a prelejeme ho omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.