Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapečená čokoládovo-ovsená kaša so snehom

ingrediencie

40 g
ovsené vločky
20 g
horká čokoláda
100 ml
voda
1 ks
banán
1 ks
vaječný bielok

postup

1.
Ovsené vločky namočíme aspoň na hodinu do 100 ml vody.
2.
Po namočení k nej pridáme roztopenú horkú čokoládu a popučený banán.
3.
Malú zapekaciu misku vymažeme kokosovým olejom a kašu do nej vylejeme. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút.
4.
Z vaječného bielka si medzitým vyšľaháme tuhý sneh. Po 10-tich minútach sneh navrstvíme na predpečenú kašu a dopečieme pri teplote 180 stupňov 7 minút.
5.
Podávame ako teplé raňajky, alebo necháme kašu vychladiť na pár hodín a máme výdatný popoludňajší dezert. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...