Paštéta z kuracej pečienky
6
porcií
190
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
kuracie pečene
2
ks
vajce
200
g
maslo
4
ks
šalotka
1
strúčik
cesnaku
150
ml
biele víno
100
ml
červené víno
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Do malého hrnca nalejeme biele a červené víno, pridáme nadrobno nakrájané šalotky a strúčik cesnaku. Zmes privedieme k varu, potom teplotu znížime a na miernom ohni varíme, dokým sa objem nezredukuje o 2/3.
2.
Vývar odstavíme z ohňa a precedíme ho cez jemné sitko. Cibuľu a cesnak čo najviac pretlačíme, aby sme získali všetku šťavu. Vývar necháme vychladnúť, maslo tiež rozpustíme a necháme vychladnúť.
3.
V kuchynskom robote rozmixujeme kuracie pečene, vývar, vajíčka, maslo a lyžičku soli. Podľa chuti primiešame mleté čierne korenie, zmes navrstvíme do misy a premiešame.
4.
Rúru vyhrejeme na 140°C, zapekacie misky uložíme do hlbšieho pekáča s horúcou vodou. Naplníme ich paštétou, zakryjeme alobalom a pečieme cca 40 minút vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.