Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kurací koláč s koriandrovým pestom a vajíčkom

ingrediencie

4 ks
kuracie prsia
10 ks
vajec
1 šálka
koriandrové pesto
5 PL
plnotučná horčica
soľ
mleté čierne korenie

postup

2.
Kuracie prsia rozrežeme na 2 rovnako hrubé plátky, ktoré natenko naklepeme. Pláty mäsa z oboch strán osolíme a okoreníme čiernym mletým korením.
3.
Koláčovú formu s priemerom 26 cm vymažeme olejom. Na dno uložíme polovicu naklepaných kuracích pŕs, ktoré potrieme horčicou. Na pláty mäsa rozotrieme koriandrové pesto - viz recept http://dobruchut.azet.sk/recept/50519/fotorecept-koriandrove-tofu-pesto-zo-slnecnicovych-semienok/
4.
Uvarené vajíčka rozrežeme na 2 časti a uložíme rozrezanou stranou na pesto.
5.
Vajíčka prikryjeme druhou polovicou naklepaných kuracích pŕs, ktoré ešte zhora jemne posolíme. Prikryjeme alobalom a pečieme 1 hodinu a 15 minút pri teplote 180 stupňov. Počas pečenia bude zo spodu vytekať šťava, ktorú buď priebežne vylievame, ale dáme do rúry na spodok pekáč, aby nám do neho šťava kvapkala.
6.
Potom dáme alobal dole a dopečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút. Upečený koláč nakrájame na trojuholníky a podávame ideálne so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...