Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kurací koláč s koriandrovým pestom a vajíčkom

ingrediencie

4 ks
kuracie prsia
10 ks
vajec
1 šálka
koriandrové pesto
5 PL
plnotučná horčica
soľ
mleté čierne korenie

postup

2.
Kuracie prsia rozrežeme na 2 rovnako hrubé plátky, ktoré natenko naklepeme. Pláty mäsa z oboch strán osolíme a okoreníme čiernym mletým korením.
3.
Koláčovú formu s priemerom 26 cm vymažeme olejom. Na dno uložíme polovicu naklepaných kuracích pŕs, ktoré potrieme horčicou. Na pláty mäsa rozotrieme koriandrové pesto - viz recept http://dobruchut.azet.sk/recept/50519/fotorecept-koriandrove-tofu-pesto-zo-slnecnicovych-semienok/
4.
Uvarené vajíčka rozrežeme na 2 časti a uložíme rozrezanou stranou na pesto.
5.
Vajíčka prikryjeme druhou polovicou naklepaných kuracích pŕs, ktoré ešte zhora jemne posolíme. Prikryjeme alobalom a pečieme 1 hodinu a 15 minút pri teplote 180 stupňov. Počas pečenia bude zo spodu vytekať šťava, ktorú buď priebežne vylievame, ale dáme do rúry na spodok pekáč, aby nám do neho šťava kvapkala.
6.
Potom dáme alobal dole a dopečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút. Upečený koláč nakrájame na trojuholníky a podávame ideálne so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...