Pridať recept

Domáce maslo

ingrediencie

1 liter
smotana na šľahanie aspoň 33%
1 ČL
soľ

postup

1.
Do misy na šľahanie nalejeme poriadne studenú smotanu. Zapneme šľahač na nízke obrátky a smotanu šľaháme 3-4 minúty.
 
2.
Potom zvýšime obrátky, šľaháme, až kým nevznikne šľahačka. So šľahaním stále pokračujeme, až kým sa nezačnú tvoriť maslové hrudky a oddeľovať cmar.
3.
Vzniknutú tekutinu scedíme do misky (cmar môžeme použiť ďalej). Do misy s maslom prilejeme toľko vody, aby boli maslové hrudky zakryté a znovu pomaly šľaháme. Tým z masla vymyjeme zvyšky cmaru. Pridáme soľ a šľaháme, až dokým sa maslo nespojí do jednej hrudky.
4.
Hotové maslo vyberieme, postláčame rukami, aby sme vytlačili prebytočnú tekutinu. Uložíme ho do chladničky a máme hotovo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Maslo alebo olej: Ktorý tuk je lepší na praženicu či volské oko?
Praženica na masle alebo na oleji? Na čom je lepšie pripravovať vajíčka a prečo
Praženie vajec – alebo jednoducho praženica, hemendex či volské oko – je jednou z najobľúbenejších metód...
Ako si urobiť domáce maslo?
Je to také jednoduché! Pripravte si domáce maslo z nepasterizovaného mlieka
Vyrobiť domáce maslo je veľmi jednoduché, napriek tomu na to často zabúdame. Postačí vám na to kvalitné...
Ghi maslo: Zdravšia verzia klasického masla, ktorú si jednoducho pripravíte doma
Ghi maslo: Zdravšia verzia klasického masla, ktorú si jednoducho pripravíte doma
Klasické maslo pozná každý z nás, ale ghee (ghi, ghí) už menej ľudí. Ak vás však zaujíma zdravá výživa,...
Maslo
Viete ako skladovať maslo mimo chladničky? Takto budete mať poruke vždy krásne roztierateľné maslo
Koľko krát ste už pred pečením či prípravou raňajkovej nátierky zabudli vytiahnuť maslo z chladničky?
Ingrediencie na vianočné pečenie
Už žiadne suché ani drobivé cesto! Tieto RADY zachránia vaše vianočné pečenie, kedy použiť maslo, olej, masť či margarín?
Tuky nemôžu chýbať v žiadnom koláči, reze, torte či dezerte. Pri pečení sú nevyhnutné ako nástroj...
Toto by vám nikdy nenapadlo! Maslo mäkké behom pár sekúnd? Šikovný trik musíte poznať
Toto by vám nikdy nenapadlo! Maslo mäkké behom pár sekúnd? Šikovný trik musíte poznať
Žiadne čakanie, žiadna mikrovlnná rúra. Vďaka tomuto triku je ľadové maslo mäkké za krátky čas!