Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku

ingrediencie

1,2 g
kuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
olej na vyprážanie

Cestíčko

1 kg
nahrubo nastrúhané zemiaky
4 ks
vajce
8 strúčikov
cesnak
1 PL
majorán
1 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
10 PL
celozrnná špaldová múka

postup

1.
Kuracie rezne rozrežeme pozdĺžne na 2 časti a potom priečne na polovicu. Získame tak 4 malé rezne. Nemusíme mäso klepať, plátky mäsa budú dosť tenké.
2.
Ošúpané zemiaky nastrúhame nahrubo a prebytočnú vodu vymačkáme. Pridáme k nim vajcia, majorán, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Všetko spolu poriadne premiešame.
3.
Nakoniec prisypeme postupne múku. Malo by vzniknúť tuhšie cesto, aby sa dalo vrstviť na rezne. Podľa potreby prilejeme trochu mlieka.
4.
Každý plát mäsa osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Na dlaň si natlačíme trochu zemiakového cestíčka, na to položíme plát mäsa a prikryjeme znovu cestíčkom. Takto obalené rezne vložíme do rozpáleného oleja a smažíme cca 8 minút z každej strany. Po usmažení ukladáme rezne na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk. Podávame so šalátom, kedže prílohou sú v podstate zemiakové placky obaľujúce mäsko. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...