Pridať recept

Trhaná tvarohová brioška

ingrediencie

350 g
polohrubá múka
14 g
čerstvé droždie
80 ml
rastlinný olej
2 ks
zltky
150 ml
mlieko
3 PL
kryštálový cukor
1/2 KL
soľ
1 balíček
vanilkový cukor

Plnka

250 g
jemný tvaroh
1 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
podľa chuti
práškový cukor
1 PL
Zlatý klas

Na posypanie

trochu
práškový cukor
trochu
vanilkový cukor

postup

Veľmi ma lákal tento recept, tak som ho vyskúšala a je super. Brioška mi pripomína tvarohové buchty. Je výborná!

1.

Cesto: z časti vlažného mlieka, trochu cukru, múky a droždia si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme zvyšný cukor, žĺtky, soľ, olej, vanilkový cukor, kvások a vlažné mlieko, ktoré pridávame postupne. Ak je málo mlieka, pridáme. Vymiesime hladké cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.

 
2.

Pripravíme si náplň: tvaroh, rozšľahané vajíčko, vanilkový cukor, zlatý klas, citrónovú kôru a práškový cukor zmiešame.

3.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenko asi 2- 3 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 10 cm. Necháme ich krátko podkysnúť a ešte prevaľkáme na väčší kruh, postupne natierame tenkou vrstvou tvarohovej plnky. Ukladáme vždy tri kolieska za sebou, tak, aby sa prekrývali asi v jednej tretine. Potom ich spolu zrolujeme a rolku v strede prekrojíme, čím dostaneme 2 ružičky. Pokračujeme kým neminieme cesto.

4.

Rovnou stranou ukladáme do tortovej formy, ja som použila s priemerom 24 cm, ružičiek bolo dosť. Vyložila som ju papierom na pečenie a vymastila olejom. Ešte každú potrieme olejom aj medzi ružičkami, aby sa nezlepili. Necháme podkysnúť. Pečieme pri teplote 200 °C 25 minút. Údaje sú iba orientačné.

5.

Po upečení posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Dobrú chuť!

Trhaná tvarohová brioška
Trhaná tvarohová brioška
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať