Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jahodová bábovka z pohánkovej múky

12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
200 g
med
200 ml
sójové mlieko
140 g
kokosový olej
250 g
pohánková múka
100 g
celozrnná špaldová múka
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
karob
300 g
mrazené jahody

postup

1.
Celé vajcia vyšľaháme s medom do peny. Kokosový tuk necháme pri nízkej teplote v mikrovlnke rozpustiť a prilejeme ho k vyšľahaným vajciam. Mlieko izbovej teploty prilejeme taktiež ku zmesi a mixérom ďalej šľaháme asi minútu.
2.
Obe múky zmiešame s práškom do pečiva a prisypeme pomaly k tekutej zmesi. Šlaháme na najmenšom stupni, aby cesto nebolo veľmi "ubité". Polovicu zmesi oddelíme do inej misky a pridáme k nej karob, príp. kakao. Pokiaľ by bola táto druhá kakaová zmes príliš tuhá, prilejeme cca 1 dl mlieka.
3.
Bábovkovú formu vymažeme kokosovým olejom a vysypeme múkou. Na dno vylejeme svetlé cesto, na neho uložíme zmrazené jahody a zalejeme druhým tmavým cestom. Vrch urovnáme a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.
4.
Bábovku necháme poriadne vychladnúť, potom ju vyklopíme a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...