Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jahodová bábovka z pohánkovej múky

12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
200 g
med
200 ml
sójové mlieko
140 g
kokosový olej
250 g
pohánková múka
100 g
celozrnná špaldová múka
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
karob
300 g
mrazené jahody

postup

1.
Celé vajcia vyšľaháme s medom do peny. Kokosový tuk necháme pri nízkej teplote v mikrovlnke rozpustiť a prilejeme ho k vyšľahaným vajciam. Mlieko izbovej teploty prilejeme taktiež ku zmesi a mixérom ďalej šľaháme asi minútu.
2.
Obe múky zmiešame s práškom do pečiva a prisypeme pomaly k tekutej zmesi. Šlaháme na najmenšom stupni, aby cesto nebolo veľmi "ubité". Polovicu zmesi oddelíme do inej misky a pridáme k nej karob, príp. kakao. Pokiaľ by bola táto druhá kakaová zmes príliš tuhá, prilejeme cca 1 dl mlieka.
3.
Bábovkovú formu vymažeme kokosovým olejom a vysypeme múkou. Na dno vylejeme svetlé cesto, na neho uložíme zmrazené jahody a zalejeme druhým tmavým cestom. Vrch urovnáme a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.
4.
Bábovku necháme poriadne vychladnúť, potom ju vyklopíme a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...