Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečené kačacie stehná s brusnicami

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kačacie stehno
podľa chuti
morská soľ
podľa chuti
korenie čierne mleté
podľa chuti
sušené oregáno
1 ČL
celá rasca
2 PL
rastlinný olej

postup

Kačacie mäso má svoju špecifickú chuť, pre ktorú v našom jedálničku nesmie chýbať. Pečené stehná v kombinácii s brusnicami majú dokonalý súlad chutí a vône a pochutí si na nich každý gurmán.
Kačacie stehná umyjeme a zbavíme prebytočného tuku. Osolíme, okoreníme a pridáme oregano a rascu. Uložíme na pekáč, polejeme olejom, zalejeme do 2/3 vodou a upečieme do zlatista na cca 230 st. cca 50 minút. Upečené naservírujeme na taniere a polejeme zaváranými brusnicami. Ako prílohu podávame opekané zemiaky. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...