Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč

ingrediencie

Korpus

2 ks
vajce
100 g
cukor
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 dl
mlieko
150 g
hladká múka
1 štipka
soľ
3 ks
hruška
3 PL
olej

poleva

1 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
80 g
maslo

postup

Úžasný, šťavnatý koláčik :) Vrelo odporúčam!
1.
Hrušky umyjeme, zbavíme jadierok a aj so šupkou nastrúhame na tenké plátky.
4.
Na záver pridáme múku so štipkou soli a práškom do pečiva.
5.
Cetso rozdelíme na 2 polovice a jednu polovicu dáme na dno formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou.
6.
Na cesto poukladáme všetky hrušky a zalejeme ich zvyšným cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov 30 minút.
7.
Medzitým roztopíme maslo a pridáme vanilkový cukor. varíme spolu minútku a odstavíme. Necháme jemne vychladiť a potom vmiešame vajce.
9.
Predpečený koláč vyberieme, popicháme poriadne vydličkou a vylejeme naňho polevu, ktorú sme si urobili.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
mango1909
24.10.2015 10:13 | |
+2 -4
Strasne, strasne, strasne sladke....az nedobre a to som dala len 80 g cukru.....kto ma take rad pochutna si, za mna druhykrat nie ;)
vacica
24.10.2015 18:38 | |
+7 -0
Asi ste mali sladke hrusky... ja som ich mala tvrde, takmer bez chuti... a to ja skoro vobec nesladim a vyhladavam dobroty bez cukru no tu mi to voooobec neprislo sladke :) ale tak co uz, proti gustu ziaden diskutat (ako sa hovori). Vsetko dobre!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.