Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč

ingrediencie

Korpus

2 ks
vajce
100 g
cukor
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 dl
mlieko
150 g
hladká múka
1 štipka
soľ
3 ks
hruška
3 PL
olej

poleva

1 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
80 g
maslo

postup

Úžasný, šťavnatý koláčik :) Vrelo odporúčam!
1.
Hrušky umyjeme, zbavíme jadierok a aj so šupkou nastrúhame na tenké plátky.
4.
Na záver pridáme múku so štipkou soli a práškom do pečiva.
5.
Cetso rozdelíme na 2 polovice a jednu polovicu dáme na dno formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou.
6.
Na cesto poukladáme všetky hrušky a zalejeme ich zvyšným cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov 30 minút.
7.
Medzitým roztopíme maslo a pridáme vanilkový cukor. varíme spolu minútku a odstavíme. Necháme jemne vychladiť a potom vmiešame vajce.
9.
Predpečený koláč vyberieme, popicháme poriadne vydličkou a vylejeme naňho polevu, ktorú sme si urobili.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
mango1909
24.10.2015 10:13 | |
+2 -4
Strasne, strasne, strasne sladke....az nedobre a to som dala len 80 g cukru.....kto ma take rad pochutna si, za mna druhykrat nie ;)
vacica
24.10.2015 18:38 | |
+9 -0
Asi ste mali sladke hrusky... ja som ich mala tvrde, takmer bez chuti... a to ja skoro vobec nesladim a vyhladavam dobroty bez cukru no tu mi to voooobec neprislo sladke :) ale tak co uz, proti gustu ziaden diskutat (ako sa hovori). Vsetko dobre!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...