Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapečený syr v cestíčku

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

CESTO

500 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
100 g
maslo
1/2 kocka
droždie
1/2 ČL
cukor
1/2 ČL
soľ

NÁPLŇ

4 ks
syr s bielou plesňou
2 ks
kyslé jablko
2 hrste
vlašské orechy
semienka na posypanie
vajce na potretie

postup

tento recept patrí do kategórie "Prekvapenie na tanieri" nikto totiž netuší čo je vo vnútri... milovníci syra si určite prídu na svoje...
1.
do misy preosejeme múku, do stredu urobíme jamku, vylejeme časť mlieka, pridáme kvasnice a štipku cukru, zakryjeme a necháme vzísť kvások, potom zamiešame, pridáme zvyšok mlieka, povolené maslo, soľ a vypracujeme cesto, necháme aspoň hodinku vykysnúť... vykysnuté cesto premiesime a rozdelíme na 4 až 6 bochníkov, podľa veľkosti syra,
3.
na syr poukladáme plátky jablka, posypeme orechami a zabalíme do batôžka
4.
potrieme vajíčkom, posypeme semienkami a necháme ešte na plechu podkysnúť asi 30 minút
5.
pečieme tesne pred podávaním na 220°C asi 15 minút...
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...