Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapečený syr v cestíčku

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

CESTO

500 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
100 g
maslo
1/2 kocka
droždie
1/2 ČL
cukor
1/2 ČL
soľ

NÁPLŇ

4 ks
syr s bielou plesňou
2 ks
kyslé jablko
2 hrste
vlašské orechy
semienka na posypanie
vajce na potretie

postup

tento recept patrí do kategórie "Prekvapenie na tanieri" nikto totiž netuší čo je vo vnútri... milovníci syra si určite prídu na svoje...
1.
do misy preosejeme múku, do stredu urobíme jamku, vylejeme časť mlieka, pridáme kvasnice a štipku cukru, zakryjeme a necháme vzísť kvások, potom zamiešame, pridáme zvyšok mlieka, povolené maslo, soľ a vypracujeme cesto, necháme aspoň hodinku vykysnúť... vykysnuté cesto premiesime a rozdelíme na 4 až 6 bochníkov, podľa veľkosti syra,
3.
na syr poukladáme plátky jablka, posypeme orechami a zabalíme do batôžka
4.
potrieme vajíčkom, posypeme semienkami a necháme ešte na plechu podkysnúť asi 30 minút
5.
pečieme tesne pred podávaním na 220°C asi 15 minút...
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...