Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáca čokoláda

ingrediencie

400 g
čokoláda horká
100 g
maslo
1 konzerva
Salko sladené
4 PL
koňak
1 štipka
soľ
lieskové orechy
želé cukríky
napolitánka
kokosový suk
rôzne sladkosti
tortové oplátky

postup

domáca čokoláda vhodná nielen na mlsanie večer pri telke ale aj ako super darček...
1.
nachystáme si orechy, nasekáme želé cukríky, rôzne napolitánky a rôzne drobné plnené čokolády, napr. kokosový suk, Deli čokoládky, Horalka, Mila rezy a pod.
2.
čokoládu nalámeme a spolu s maslom rozpustíme na parou alebo v mikrovlnke... odstavíme a pridáme koňak a štipku soli, pridáme Salko a dobre premiešame, pozor hmota rýchlo tuhne... čokoládu môžeme pridať akúkoľvek aj mliečnu, Salko sladené, nesladené aj karamelové a alkohol môžeme ale aj nemusíme dať...
3.
do čoko hmoty pridáme všetky nakrájané dobroty a zamiešame
4.
vhodnú formu vystelieme potravinou fóliou, alebo dáme na dno tortovú oplátku a na ňu navrstvíme hmotu, zarovnáme a necháme v chladničke stuhnúť
5.
stuhnutú čokoládu vyklopíme a krájame na ľubovoľné tvary
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...