Pridať recept

Šišky zo zemiakov

ingrediencie

120 g
cukor
42 g
droždie
4 ks
uvarené zemiaky v šupke
4 PL
olej
2 ks
vajce
1 kg
hladká múka
1/2 liter
mlieko
trochu
rum, soľ

postup

1.

Oddelíme žĺtky od bielka a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku, cukor, žĺtky, olej, trochu rumu, soli, nastrúhané zemiaky dáme do misy. V mlieku zarobíme kvások, pridáme do misy s cestom a vypracujeme vláčne cesto. Do cesta pridáme sneh a necháme kysnúť. 

 
2.

Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 cm, povykrajujeme šišky a necháme podkysnúť 10 minút. Vyprážame na horúcom oleji. Najprv ich smažíme zakryté a druhú stranu smažíme odokryté.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...