Pridať recept

Kurací koláč

10
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Kvások:

20 g
droždie
1 štipka
soľ
50 ml
vlažná voda

Cesto:

250 g
hladká múka
50 ml
olivový olej
100 ml
vlažná voda
1 štipka
soľ

Obloha:

600 g
kuracie prsia
1 PL
olej
1 ks
farebná pparika
50 g
cibuľa
200 g
pór
100 g
syr Feta
1 štipka
soľ
250 g
strúhaný tvrdý syr

postup

1.
Najskôr si z droždia, vlažnej vody a štipky cukru pripravíme kvások. Do misky zatiaľ preosejeme múku, pridáme soľ, olej, vodu a nakoniec vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme a necháme nakysnúť na dvojnásobok.
 
2.
Kuracie prsia nadrobno nakrájame, dochutíme ich soľou a v panvici na troške oleja opečieme zo všetkých strán. Potom k nim primiešame nadrobno nakrájanú zeleninu a rozmrvený syr.
3.
Formu potrieme olejom a cesto roztlačíme na dno formy. Rozložíme naň mäsovú plnku a vrch prikryjeme strúhaným syrom. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200°C cca 12 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať