Pridať recept

Špenátové halušky

2
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
čerstvá špenát
2 strúčiky
cesnaku
trochu
celozrnná múka
trochu
minerálna voda
1 KL
soľ

postup

1.
Lístky špenátu naparíme a nadrobno nakrájame. Pridáme prelisovaný cesnak, prilejeme minerálku a prisypeme toľko múky, aby sme vymiešali polotuhé cesto.
 
2.
Cesto pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej osolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
3.
Uvarené halušky môžeme podávať preliate maslom so syrom, samotné alebo dokonca so syrovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halusky
1. ročník detských majstrovstiev vo varení a jedení bryndzových halušiek
Letné prázdniny sa už začali a školáci majú pred sebou kopu krásnych výletov a zážitkov. V sobotu 7. júla...
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.