Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špenátové halušky

2
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
čerstvá špenát
2 strúčiky
cesnak
trochu
celozrnná múka
trochu
minerálna voda
1 KL
soľ

postup

1.
Lístky špenátu naparíme a nadrobno nakrájame. Pridáme prelisovaný cesnak, prilejeme minerálku a prisypeme toľko múky, aby sme vymiešali polotuhé cesto.
2.
Cesto pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej osolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
3.
Uvarené halušky môžeme podávať preliate maslom so syrom, samotné alebo dokonca so syrovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.