Špenátové halušky
2
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
čerstvá špenát
2
strúčiky
cesnaku
trochu
celozrnná múka
trochu
minerálna voda
1
KL
soľ
postup
1.
Lístky špenátu naparíme a nadrobno nakrájame. Pridáme prelisovaný cesnak, prilejeme minerálku a prisypeme toľko múky, aby sme vymiešali polotuhé cesto.
2.
Cesto pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej osolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
3.
Uvarené halušky môžeme podávať preliate maslom so syrom, samotné alebo dokonca so syrovou omáčkou.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.