Pridať recept

Paradajky plnené zeleninovou ryžou

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
paradajka
150 g
ryža
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
mrkva
1 ks
zeler
1 ks
kaleráb
1 PL
maslo
5 PL
olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Ryžu si uvaríme a necháme vychladnúť. Koreňovú zeleninu nastrúhame na jemnom strúhadle a dusíme ju na rozpálenom masle domäkka. Potom ju odstavíme, vmiešame do ryže a necháme vychladnúť.
 
2.
Paradajky umyjeme, osušíme a zrežeme z nich vrchy. Dužinu vydlabeme a odložíme bokom. Vydlabané paradajky otočíme hore dnom na cca 5 minút.
3.
Dužinu z paradajok nadrobno nakrájame, dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, mletým čiernym korením a troškou oleja. Túto zmes vmiešame do ryže.
4.
Paradajky naplníme zeleninovou ryžou, zakryjeme ich odrezanými vrškami a pokvapkáme zvyšným olejom. Uložíme ich do vymastenej zapekacej misy a pri teplote 180°C pečieme cca 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.