Pridať recept

Paradajky plnené kuskusom

2
porcie
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
paradajka
80 g
kuskus
150 ml
zeleninový vývar
1 PL
citrónová šťava
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
čerstvá bazalka
50 g
syr Feta
trochu
olivový olej

postup

1.
Kuskus nasypeme do misky, zalejeme ho vriacim zeleninovým vývarom, prikryjeme a necháme 15 minút odpočívať. Potom kuskus zľahka premiešame vidličkou.
 
2.
Pridáme doň olivový olej, na kocky nakrájaný syr, nasekanú bazalku, prelisovaný cesnak a citrónovú šťavu.
3.
Paradajky poriadne umyjeme, zrežeme ich vršky a naplníme ich kuskusom. Zakryjeme ich vrškom, necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Kuskus
Kuskus šetrí váš čas i zdravie. Dajte mu šancu!
Mnohých možno prekvapí, že kuskus je jemnozrnná cestovina, ktorá svojim tvarom pripomína tarhoňu.
Poznáte kuskus? Viete ako ho ochutiť a pripraviť?
Domovom tohto, dnes už veľmi obľúbeného pokrmu, je Severná Afrika. Slováci si na kuskus zvykajú stále viac,...
kuskus
Ako spraviť dobrý kus-kus a čo k nemu?
Kus-kus je berberské slovo. Istotne ho ešte ručne pripravujú v severských krajinách Afriky, nie je to teda...