Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkovo-škoricové palacinky s orechovou náplňou

15
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hladká múka
4 dl
mlieko
2 ks
vajcia
1 balíček
škoricový cukor
1 štipka
soľ
2 ks
jablko
20 dkg
vlašské orechy
podľa chuti
práškový cukor
1,5 dl
voda
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
štipiek
perníkové korenie
1 PL
hrozienka
trochu
rum
trochu
slnečnicový olej na vysmážanie

postup

Tieto palacinky majú jablkovo-škoricové cesto a orechovú náplň z vlašských orechov. Cesto obsahuje okrem bežných ingrediencií aj nastrúhané jablká a 1 škoricový cukor.
1.
Mlieko, vajcia, múku, soľ, škoricový cukor a nastrúhané jablká zmiešame a metličkou vypracujeme cesto. Na panvici s troškou oleja vysmažíme z cesta palacinky.
2.
Kým trochu vychladnú pripravíme si orechovú plnku. Do kastrólika dáme vodu, práškový a vanilkový cukor, zomleté orechy, citrónovú kôru, perníkové korenie, namočené hrozienka a trochu rumu. Za stáleho miešania zahrievame až do varu, kým nevypracujeme polohustú plnku.
3.
Necháme trošku vychladnúť a palacinky naplníme a zvinieme. Nakoniec ich môžeme posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť ovocím. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.