Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Najlepšie halušky s bryndzou

ingrediencie

600 g
zemiak
300 g
hladká múka
200 g
bryndza
100 g
údená slanina
1 štipka
soľ

postup

1.

Zemiaky ošúpeme a postrúhame. V miske ich spojíme s múkou a troškou vody na hustejšie cesto. 

2.

Do osolenej vriacej vody potom cez haluškovač pretlačíme cesto alebo halušky do vody sádzame postupne tak, že si časť cesta dáme na dosku na krájanie a pomocou lyžicky či noža odkrajujeme halušku za haluškou. 

3.

Potom ako všetky halušky vyplávajú na hladinu ešte minútku povaríme a následne ich scedíme, omastíme výpekom zo slaniny a zamiešame s bryndzou. 

4.

Podávame posypané opraženou slaninou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
5efina5
1.10.2018 11:21 | |
+9 -22
dobry den do bryndzových halušiek ide polohrubá múka a nie hladká milá pani
pave
7.10.2018 06:50 | |
+31 -1
sú krajiny kde je jeden druh múky a varia iba ňou, osobne tiež preferujem hladkú múku
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.