Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Ovocný pšenový nákyp s tofu

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
pšeno
300 ml
voda
200 g
biele tofu
2 PL
med
1 ks
banán
1 ks
jablko
1 KL
mletá škorica
2 ks
vajce
1 hrsť
sušené brusnice
1 hrsť
vlašské orechy

postup

1.
Pšeno prepláchneme vriacou vodou. Do stredného hrnca vlejeme novú vodu a privedieme ju k varu. Do vriacej vody vysypeme pšeno, plameň znížime, mierne odkryjeme prikrývku a varíme pšeno do mäkka, pokým sa všetka voda neodparí.
2.
Medzitým si nakrájame jablko a banán na malé kocky a zasypeme ich škoricou. Sušené brusnice a nasekané vlašské orechy namočíme do vody.
3.
Tofu syr nakrájame na kocky, hodíme do vyššej nádoby, pridáme med, 2 vajcia a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
4.
K uvarenému pšenu pridáme do hrnca ovocie spolu s brusnicami a orechami (vodu z nich vylejeme).
6.
Všetko spolu premiešame a vylejeme do malej vysokej tortovej formy s priemerom asi 17 cm.
8.
Po upečení ho necháme poriadne vychladnúť a odložíme na noc do chladničky. Podávame ho ako zdravé a výdatné raňajky. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...
čokoládový koláč
Čokoholici zbystrite! 10 úžasných čokoládových koláčov!
Čokoholici zbystrite! 10 úžasných čokoládových koláčov!
Čokoláda, čokoláda a ešte raz čokoláda. Vybrali sme pre vás najlepšie čokoládové koláče.