Pridať recept

FOTORECEPT: Kugluf

ingrediencie

250 g
hladká múka
15 g
čerstvé droždie
1 dl
vlažné mlieko
2 ks
vajcia
100 g
cukor
60 g
rozpustené maslo
trochu
soľ
2 hrste
nasekané vlašské orechy
1 hrsť
hrozinka namočené v rume
práškový cukor na posypanie
na vysypanie formy
1 PL
mleté vlašské orechy
1 PL
strúhanka

postup

Kugluf - čiže bábovka orechová.
1.
Droždie necháme vo vlažnom mlieku nakysnuť,do misky preosejeme múku a pridáme ostatné suroviny.Zamiešametak asi za 2 min,aby cesto bolo hladké.Na teplom mieste necháme vykysnuť,aby sa objem zdvojnásobil.
Fotorecept: Kugluf
Fotorecept: Kugluf
Zdroj: majama1
 
2.
Medzi tým si necháme hrozienka namočené v rume.
Fotorecept: Kugluf
Fotorecept: Kugluf
Zdroj: majama1
3.
Do vykysnutého cesta pridáme posekáne orechy,
Fotorecept: Kugluf
Fotorecept: Kugluf
Zdroj: majama1
4.
a scedené hrozienka.Zamiešame.
Fotorecept: Kugluf
Fotorecept: Kugluf
Zdroj: majama1
5.
na vysypanie formy si zmiešame orechy a strúhanku.
Fotorecept: Kugluf
Fotorecept: Kugluf
Zdroj: majama1
6.
Formu vymastime a vysýpeme.Cesto vylejeme do formy a necháme ešte podkysnuť.Upečieme.Pečieme 15 min. na 200 °C a potom teplotu znížime na 170 °C a dopečieme cca.25 min.
Fotorecept: Kugluf
Fotorecept: Kugluf
Zdroj: majama1
7.
Upečené necháme asi 2 min vo forme a potom
Fotorecept: Kugluf
Fotorecept: Kugluf
Zdroj: majama1
8.
vyklopíme na mriežku a necháme vychladiť.Pocukrujeme.
Fotorecept: Kugluf
Fotorecept: Kugluf
Zdroj: majama1
9.
V reze.
Fotorecept: Kugluf
Fotorecept: Kugluf
Zdroj: majama1
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať