Špargľová polievka so žĺtkom
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
špargľa
1/2
liter
slepačí vývar
40
g
múka
40
g
maslo
1
ks
vaječný žĺtok
3
PL
smotana
podľa chuti
soľ, muškátový oriešok
postup
Špargľu nakrájame na malé kúsky 2 - 3 cm a uvaríme v osolenej vode v 1/2 l vody. Z múky a masla pripravíme zápražku, zalejeme vývarom zo špargle, pridáme slepačí vývar a povaríme. Žĺtok rozmiešame so smotanou a vmiešame do polievky. Už nevaríme. Nakoniec pridáme do polievky uvarenú špargľu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.