Pridať recept

Domáca orechová žemľovka

ingrediencie

12 ks
staršie rožky
1 liter
mlieko
250 g
kryštálový cukor
100 g
práškový cukor
200 g
mleté vlašské orechy
1 ks
vanilka
150 g
maslo
podľa chuti
citrónová šťava
trochu
tuk na vymastenie formy

postup

1.

Staršie rožky nakrájame na menšie kúsky.

 
2.

Zalejeme ich vriacim mliekom, do ktorého sme pridali kryštálový cukor, citrónovú šťavu a vanilku. 

3.

Žemľovku dáme do tukom vymastenej zapekacej misy. 

4.

Posypeme ju orechami, polejeme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom. 

5.

Rúru necháme predhriať na 160 stupňov.

6.

Žemľovku pečieme približne 30 minút. Po dopečení ju necháme chvíľu vychladnúť a podávame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.