Domáca orechová žemľovka
nízka
náročnosť
ingrediencie
12
ks
staršie rožky
1
liter
mlieko
250
g
kryštálový cukor
100
g
práškový cukor
200
g
mleté vlašské orechy
1
ks
vanilka
150
g
maslo
podľa chuti
citrónová šťava
trochu
tuk na vymastenie formy
postup
1.
Staršie rožky nakrájame na menšie kúsky.
2.
Zalejeme ich vriacim mliekom, do ktorého sme pridali kryštálový cukor, citrónovú šťavu a vanilku.
3.
Žemľovku dáme do tukom vymastenej zapekacej misy.
4.
Posypeme ju orechami, polejeme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom.
5.
Rúru necháme predhriať na 160 stupňov.
6.
Žemľovku pečieme približne 30 minút. Po dopečení ju necháme chvíľu vychladnúť a podávame.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.