Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové palacinky s droždím

15
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

20 dkg
hladká múka
5 dl
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
2 ks
vajcia
1 štipka
soľ
1 PL
olivový olej
4 ks
jablká
1 balíček
škoricový cukor Dr Oetker
trochu
droždie
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

Tieto palacinky sú pripravené z klasického palacinkového cesta s pridaním trochy rozdrobeného droždia. Sú naplnené strúhanými jablkami so škoricou. Jablká dajú palacinkám sviežu a nezameniteľnú chuť. K tomu trochu škorice, ktorá k jablkám vždy patrí a rýchla večera je na stole. Dobrú chuť!
1.
Všetky ingrediencie - mlieko, rozdrobené droždie, vajcia, múku a soľ zmiešame a metličkou vyšľaháme na vláčne cesto, ktoré necháme cca 5 min. odstáť.
2.
Z cesta na olivovým olejom vymastenej panvici postupne vysmážame palacinky. Medzitým si pripravíme jablkovú náplň. Jablká nastrúhame a ochutíme škoricovým cukrom a hotové palacinky naplníme. Posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...