Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové palacinky s droždím

15
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

20 dkg
hladká múka
5 dl
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
2 ks
vajcia
1 štipka
soľ
1 PL
olivový olej
4 ks
jablká
1 balíček
škoricový cukor Dr Oetker
trochu
droždie
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

Tieto palacinky sú pripravené z klasického palacinkového cesta s pridaním trochy rozdrobeného droždia. Sú naplnené strúhanými jablkami so škoricou. Jablká dajú palacinkám sviežu a nezameniteľnú chuť. K tomu trochu škorice, ktorá k jablkám vždy patrí a rýchla večera je na stole. Dobrú chuť!
1.
Všetky ingrediencie - mlieko, rozdrobené droždie, vajcia, múku a soľ zmiešame a metličkou vyšľaháme na vláčne cesto, ktoré necháme cca 5 min. odstáť.
2.
Z cesta na olivovým olejom vymastenej panvici postupne vysmážame palacinky. Medzitým si pripravíme jablkovú náplň. Jablká nastrúhame a ochutíme škoricovým cukrom a hotové palacinky naplníme. Posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...