Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové palacinky s droždím

15
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

20 dkg
hladká múka
5 dl
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
2 ks
vajcia
1 štipka
soľ
1 PL
olivový olej
4 ks
jablká
1 balíček
škoricový cukor Dr Oetker
trochu
droždie
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

Tieto palacinky sú pripravené z klasického palacinkového cesta s pridaním trochy rozdrobeného droždia. Sú naplnené strúhanými jablkami so škoricou. Jablká dajú palacinkám sviežu a nezameniteľnú chuť. K tomu trochu škorice, ktorá k jablkám vždy patrí a rýchla večera je na stole. Dobrú chuť!
1.
Všetky ingrediencie - mlieko, rozdrobené droždie, vajcia, múku a soľ zmiešame a metličkou vyšľaháme na vláčne cesto, ktoré necháme cca 5 min. odstáť.
2.
Z cesta na olivovým olejom vymastenej panvici postupne vysmážame palacinky. Medzitým si pripravíme jablkovú náplň. Jablká nastrúhame a ochutíme škoricovým cukrom a hotové palacinky naplníme. Posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Sladké dobroty s minimom kalórií
Sladké dobroty s minimom kalórií
5 vynikajúcich dezertov, ktoré si môžete vychutnávať bez výčitiek.
Nabitá kuchárka
Nabitá kuchárka na každý deň
Nabitá kuchárka na každý deň
Inšpirujte sa 70 zdravými receptami, ktoré pre vás pripravilo viac než 40 najlepších slovenských trénerov a osobností...
magické cupcaky
Lahodné recepty na cupcaky a mafiny
Lahodné recepty na cupcaky a mafiny
Nová knižka Magické cupcaky a mafiny od dvoch skúsených cukrárok Paulíny Frankovej a Barbory Húbekovej je plná sladkých...