Pridať recept

Sendvič B.L.T.

ingrediencie

8
toustový chlieb
12
anglická slanina
4 ks
paradajka
1 hrsť
ľadový šalát
1 PL
Hellmanns Majonéza Originál

postup

B.L.T je skratka hlavných ingrediencií tohoto populárneho sendviča – slanina, ľadový šalát a paradajka, alebo anglické bacon, lettuce, tomato. Veľmi dobrý sendvič v ideálnej kombinácií s čerstvou zeleninou a lahodnou majonézou. Chcete trochu zhrešiť a zároveň si pochutnať? Tak na čo ešte čakáte?
1.
Plátky celozrnného toastového chleba opečieme z obidvoch strán na sucho.
 
2.
Spodný plátok natrieme vrstvou majonézy Hellmann’s.
3.
Položíme ľadový šalát, na kolieska nakrájané paradajky, dochrumkava opečenú slaninu, potrieme ešte trochou majonézy Hellmann’s a prikryjeme druhým plátkom chleba.
4.
TIP: Skvelý tip nie je len opiecť si slaninu, ale aj toustový chlieb, ktorý krásne zvláčnie a dostane chrumkavú chuť. Skúste doplniť tento skvost karamelizovanou červenou cibuľkou, dostanete sa do sendvičového raja.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Rýchly obed do práce – chutné sendvičové tipy
Maslo, šunka, syr, prípadne nejaká zelenina. Váš obedný sendvič alebo plnený chlieb nemusí už viac...