Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie stehná s medovou krustou

5
porcií
250
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
kuracie stehno
80 g
med
80 g
maslo
1/2 ks
citrón
1 KL
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Kuracie stehná umyjeme, osušíme papierovou utierkou, posypeme soľou a mletým čiernym korením. V miske zmiešame med, rozpustené maslo a citrónovú šťavu. Touto marinádou potrieme stehná a odložíme ich aspoň na tri hodiny do chladničky.
2.
Rúru rozohrejeme na 200°C. Stehná vyberieme z chladničky, uložíme ich na plech a 10 minút prudko zapekáme. Potom teplotu znížime na 170°C a stehná pečieme v rúre cca 60 minút. Každých 15 minút ich potrieme zvyšnou marinádou a v polovici pečenia otočíme naopak.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...