Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie stehná s medovou krustou

5
porcií
250
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
kuracie stehno
80 g
med
80 g
maslo
1/2 ks
citrón
1 KL
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Kuracie stehná umyjeme, osušíme papierovou utierkou, posypeme soľou a mletým čiernym korením. V miske zmiešame med, rozpustené maslo a citrónovú šťavu. Touto marinádou potrieme stehná a odložíme ich aspoň na tri hodiny do chladničky.
2.
Rúru rozohrejeme na 200°C. Stehná vyberieme z chladničky, uložíme ich na plech a 10 minút prudko zapekáme. Potom teplotu znížime na 170°C a stehná pečieme v rúre cca 60 minút. Každých 15 minút ich potrieme zvyšnou marinádou a v polovici pečenia otočíme naopak.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.