Pečená kuracia paštéta
6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
kuracie pečene
2
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
100
ml
mäsový vývar
4
ks
vaječný žĺtok
100
ml
smotana na varenie
100
g
maslo
trochu
olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
PL
vegeta
1/2
KL
tymian
postup
1.
Vo väčšej a hlbšej panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Zmes orestujeme, pridáme nadrobno nakrájané pečene a tiež ich opečieme. Prilejeme vývar, tymián a dusíme domäkka.
2.
K pečeniam pridáme masť, ktoré necháme rozpustiť. Zmes zamiešame, odstavíme a rozmixujeme ju so žĺtkami a smotanou. Zmes dochutíme soľou, korením a vegetou.
3.
Pripravenú zmes rozdelíme do zapekacích misiek alebo misky. Uložíme do hlbšieho plechu, kde je cca do polovice voda a pri teplote 170°C pečieme cca 45 minút. Po upečení paštéty necháme vychladnúť a vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.