Pridať recept

Papriky plnené zeleninovou ryžou

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
farebná paprika
200 g
ryža
1 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
1 hrsť
sterilizovaný hrášok
1 ks
vajce
trochu
zeleninový vývar
1/2 KL
oregano
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Ryžu premyjeme a uvaríme domäkka. Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu, scedený hrášok a túto zmes dusíme domäkka.
 
2.
V miske zmiešame ryžu, cibuľu, zeleninu a vajce. Zmes dochutíme soľou, korením a oreganom.
3.
Papriky umyjeme, osušíme a zrežeme z nich vršky. Naplníme ich ryžovou zmesou a prikryjeme. Uložíme ich na vymastený plech, podlejeme troškou vývaru a pri teplote 160°C pečieme cca 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Plnená paprika
Tento recept je rodinný poklad! PLNENÁ PAPRIKA podľa tradičného receptu mojej mamy, tá CHUŤ je božská (tradičné aj moderné recepty)
S chuťou a vôňou niektorých jedál sa nám automaticky spájajú konkrétne ročné obdobia. Keď napríklad...
Plnená paprika v tradičných i menej známych verziách
Plnená paprika v tradičných i menej známych verziách
Paprika je fantastickým obalom pre rôznorodé plnky. Spoločne vytvárajú delikátne kombinácie, ktoré si...
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.