Pridať recept

Plnená paprika

4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
zelená paprika
400 g
mleté bravčové mäso
1 ks
vajce
100 g
uvarená ryža
2 litre
kurací vývar
1 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
250 ml
paradajkový pretlak
trochu
práškový cukor
2 KL
zemiakový škrob
1 KL
mletá červená paprika
1/2 KL
majorán
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
V miske zmiešame mleté bravčové mäso, vajíčko, uvarenú ryžu, nadrobno nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Zmes dochutíme soľou, korením a majoránom.
 
2.
Papriky umyjeme, odrežeme im vršky a vydlabeme jadrovníky. Naplníme ich časťou mäsovej zmesi a zo zvyšku spravíme mäsové guľky.
3.
Vo väčšom hrnci zohrejeme mäsový vývar. Do vriaceho vložíme naplnené papriky a mäsové guľky. Pridáme bobkový list a varíme 20 minút. Potom papriky aj guľky vyberieme. Do vývaru vlejeme zemiakový škrob s mletou paprikou rozmiešaný v troške vody a pretlak.
4.
Plnené papriky vložíme naspäť do omáčky a varíme ju ešte cca 15 minút. Občas premiešame, aby omáčka neprihorela. Hotovú ju dochutíme práškovým cukrom a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať