Pridať recept

Jablková omáčka

2
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
jablko
2 PL
mandarínková šťava
vanilkový cukor
2 PL
biele suché víno

postup

Touto lahodnou omáčkou môžete poliať zmrzlinu, omelety, kašu a niekedy ju použijem aj na dukátové buchtičky či puding.
Jablká ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky. Dáme krátko povariť do hrnca s trochou bieleho vína, mandarínkovou šťavou a vanilkovým cukrom. Po vychladnutí prelisujeme alebo môžeme aj rozmixovať. Podávame na palacinky, kaše, pudingy a dobré sú aj dukátové buchtičky zaliate touto omáčkou. Dobrú chuť!
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať