FOTORECEPT: Šamrole - plnené trubičky
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
lístkové cesto
ks
žĺtok
voda
g
práškový cukor
Plnka
500
ml
šľahačková smotana
50
g
práškový cukor
postup
1.
Listkove cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdlžnik široký asi 20 cm.
2.
Cesto rozkrájame na 2,5 cm široké pásiky,ktoré obkrútime okolo plechových rúrok.
3.
Rúrky s cestom poukladáme na vodou vypláchnutý plech,na povrchu potrieme rozšľahaným žltkom a v horúcej rúre upečieme.
4.
Na plnku: Dobre vyšľahame smotanu postupne pridáme preosiaty práškový cukor a znova vyšľaháme aby šľahačka z trubičiek nevytiekla.
5.
Trubičky necháme vychladnúť striekačkou naplníme šľahačku a posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa fantázie. Prajem vám dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
kajusiQQ
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.