Pridať recept

Jahodový dezert s pusinkami

4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vaječný bielok
100 g
práškový cukor
250 g
jahody
500 ml
smotana na šľahanie
80 g
cukor

postup

1.
Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhý sneh. Pomocou cukrárenského vrecka na plech vystlaný papierom na pečenie striekame pusinky. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 120°C a pečieme 90 minút.
 
2.
Šľahačku vyšľaháme tak, aby bola pevná. Jahody očistíme, umyjeme a rozmixujeme na pyré.
3.
Poháre striedavo plníme šľahačkou, jahodovým pyré a na vrch uložíme snehové pusinky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať