Pridať recept

Fotorecept: Domáce rožky

12
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
múka hladká
200 ml
mlieko
150 ml
voda
20 g
kvasnice
50 ml
olej
2 KL
soľ
1 KL
kryštálový cukor

postup

1.
Urobíme si kvások a do pekárničky dáme najprv tekuté suroviny a potom múku,soľ a nastavíme ju na funkciu "cesto".
Fotorecept: Domáce rožky
Fotorecept: Domáce rožky
Zdroj: damisa
 
2.
Cesto dáme na dosku a rozdelíme na 12 kúskov a necháme torchu podkysnúť.
Fotorecept: Domáce rožky
Fotorecept: Domáce rožky
Zdroj: damisa
3.
Každý kúsok rozvaľkáme na kruh a zatočíme.
Fotorecept: Domáce rožky
Fotorecept: Domáce rožky
Zdroj: damisa
4.
Dáme ich piecť do rúry na 220 stupňov 15-20 minút
Fotorecept: Domáce rožky
Fotorecept: Domáce rožky
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
26.3.2017 19:28 | |
+7 -3
Teraz sme dokončili, podarili sa, sú výborné, my sme ich ešte posypaly hrubozrnnou soľou a rascou 👌💕
iva2170
6.4.2013 17:49 | |
+50 -14
a pred pecenim sa uz nicim nenamazu?vajicko?olej?
Anonymný nick
26.3.2017 19:29 | |
+7 -4
My sme ich potreli žĺtkom pred pečením
KacenkaXX
7.1.2013 20:53 | |
+16 -2
Tento recept urcite vyskusam, vyzeraju nadherne!
Podobné články
Cuketova polievka
Tip na nedeľný obed: Schisch tawook
Cuketová polievkaSuroviny:3 ks cuketa3 ks zelérová stonka2 ks mrkva3 PL olejsyrokrémcesnaksoľCuketu a mrkvu...
Dobroty zo starších rožkov
Dobroty zo starších rožkov: Zapekanky, bake rolls či sladké rožky v mlieku
V každej domácnosti z času na čas zvýši rožok či iné pečivo. Nevyhadzujte ho! Dajte zbohom plytvaniu...
Upečte doma rôzne druhy pečiva
S týmito overenými receptami a radami upečiete vždy na jednotku!
Pečenie chleba sa stalo i vďaka kváskovaniu veľkým hitom. Keď ste už zvládli tento dôležitý krok, môžete...
Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre začiatočníkov
Pečieme doma: Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre úplných začiatočníkov
Niet nad teplé, chrumkavé pečivo priamo z rúry. Ak sa pohrávate s myšlienkou upiecť okrem domáceho chlebíka aj...
Ako na domáce salko (kondenzované mlieko)?
Sladké, husté, krémové mlieko si veľmi jednoducho pripravíte aj doma.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!