Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kuracie stehno s jabĺčkami a brusnicovou omáčkou

2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vykostené kuracie stehno
50 g
sušených brusníc
50 ml
červeného suchého vína
1 ks
jablko
1 ks
pomaranč
1 PL
hnedý cukor
1 PL
masla
olivový olej
4 ks
zemiaky
1 ks
petržlen koreň
4 strúčiky
cesnak
trochu
čerstvého zázvoru
hrstí
nasekaná petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie

postup

Mňam, len trošku zlá fotka.
2.
Kuracie stehná vykostíme, opláchneme, dôkladne osušíme, osolíme a okoreníme. Stranou s kožou položíme na rozpálenú panvicu s trochou olivového oleja, na mäso položíme papiera na pečenie a zaťažíme hrncom, aby sa koža opiekla rovnomerne. Opekáme asi 5 minút, kým koža nie je chrumkavá.
3.
Potom mäso obrátime, pridáme jablko nakrájané na tenšie mesiačiky a opečieme ho z oboch strán do zlatohneda.
4.
K mäsu pridáme brusnice aj s vínom v ktorom sa marinovali, scedenú šťavu z 2 pomarančov, lyžicu trstinového cukru a kúsok nastrúhaného čerstvého zázvoru. Premiešame a na miernom ohni necháme omáčku zredukovať. Na záver pridáme maslo, ktoré v omáčke necháme rozpustiť.
5.
Zemiaky a petržlen ošúpeme a umyjeme. Zemiaky nakrájame na polkolieska a petržlen na kolieska.
6.
Opekáme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pridáme cesnak nasekaný nadrobno. Za občasného premiešania opekáme do zlatohneda.
7.
Na záver pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a zľahka premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...