Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kuracie stehno s jabĺčkami a brusnicovou omáčkou

2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vykostené kuracie stehno
50 g
sušených brusníc
50 ml
červeného suchého vína
1 ks
jablko
1 ks
pomaranč
1 PL
hnedý cukor
1 PL
masla
olivový olej
4 ks
zemiaky
1 ks
petržlen koreň
4 strúčiky
cesnak
trochu
čerstvého zázvoru
hrstí
nasekaná petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie

postup

Mňam, len trošku zlá fotka.
2.
Kuracie stehná vykostíme, opláchneme, dôkladne osušíme, osolíme a okoreníme. Stranou s kožou položíme na rozpálenú panvicu s trochou olivového oleja, na mäso položíme papiera na pečenie a zaťažíme hrncom, aby sa koža opiekla rovnomerne. Opekáme asi 5 minút, kým koža nie je chrumkavá.
3.
Potom mäso obrátime, pridáme jablko nakrájané na tenšie mesiačiky a opečieme ho z oboch strán do zlatohneda.
4.
K mäsu pridáme brusnice aj s vínom v ktorom sa marinovali, scedenú šťavu z 2 pomarančov, lyžicu trstinového cukru a kúsok nastrúhaného čerstvého zázvoru. Premiešame a na miernom ohni necháme omáčku zredukovať. Na záver pridáme maslo, ktoré v omáčke necháme rozpustiť.
5.
Zemiaky a petržlen ošúpeme a umyjeme. Zemiaky nakrájame na polkolieska a petržlen na kolieska.
6.
Opekáme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pridáme cesnak nasekaný nadrobno. Za občasného premiešania opekáme do zlatohneda.
7.
Na záver pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a zľahka premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pomarančový džús
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Určite to poznáte, prídete do obchodu k regálom s džúsmi, kde Vám zrak zamestnajú všetky tie farebné kartónové obaly,...
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...