Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapekaná cuketa s rajčinami a chrumkavou posýpkou

ingrediencie

800 g
rajčiny
800 g
cuketa
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
120 g
strúhanka
75 ml
olej
1 PL
sušené oregáno
1 hrsť
čerstvá bazalka
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Cuketu nastrúhame na plátky a premiešame s nasekanou bazalkou a sušeným oreganom. Premiešame a polovicu cukety vložíme do zapekacej misky.
3.
Navrstvíme paradajky a opäť posolíme a okoreníme čiernym korením.
5.
Na oleji speníme cibuľku a pridáme strúhanku. Pražíme aspoň 10 minút do úplného schrumkavenia.
6.
Na vrch zeleniny potom navrstvíme strúhanku a dáme zapiecť zakryté pri 200 stupňoch na 25 minút. Potom odokryjeme a pečieme ďalších 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...