Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapekaná cuketa s rajčinami a chrumkavou posýpkou

ingrediencie

800 g
rajčiny
800 g
cuketa
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
120 g
strúhanka
75 ml
olej
1 PL
sušené oregáno
1 hrsť
čerstvá bazalka
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Cuketu nastrúhame na plátky a premiešame s nasekanou bazalkou a sušeným oreganom. Premiešame a polovicu cukety vložíme do zapekacej misky.
3.
Navrstvíme paradajky a opäť posolíme a okoreníme čiernym korením.
5.
Na oleji speníme cibuľku a pridáme strúhanku. Pražíme aspoň 10 minút do úplného schrumkavenia.
6.
Na vrch zeleniny potom navrstvíme strúhanku a dáme zapiecť zakryté pri 200 stupňoch na 25 minút. Potom odokryjeme a pečieme ďalších 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
cuketové recepty
Cuketa 10x ináč!
Cuketa 10x ináč!
Cuketa je naozaj univerzálna! Vyčarujete z nej hlavné jedlo, polievku, ľahkú večeru, dezert, nátierku, kompót...