Pridať recept

Torta s krémom z Nutelly

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

230 g
múka
60 g
cukor
120 g
maslo
2 ks
vajce
20 g
kakao
1 štipka
soľ

Krém:

250 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový puding
3 PL
cukor
125 g
maslo
1 téglik
Nutella
trochu
lieskové orechy v čokoláde na ozdobu

postup

1.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, opatrne po jednom vmiešame vajíčka a nakoniec múku zmiešanú so soľou a kakaom. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy a korpus pečieme pri teplote 180°C. Po upečení ho necháme vychladnúť a rozkrojíme na dve časti.
 
2.
Z mlieka, vanilkového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť. Opatrne doň vmiešame maslo a Nutellu. Krémom potrieme oba vychladnuté korpusy. Vrch torty ozdobíme lieskovými orechmi v čokoláde (nemusia byť) a tortu uložíme na noc do chladničky stuhnúť.
3.
TIP: Tortu môžeme taktiež ozdobiť čerstvým ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať