Pridať recept

Bravčová panenka s bryndzovou omáčkou

Bravčová panenka s bryndzovou omáčkou
Zdroj: dreamstime
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčová panenka
10 g
soľ
5 g
mleté čierne korenie
120 g
olej
120 g
čerstvé huby
300 ml
vývar
125 ml
smotana na šľahanie
80 g
maslo
1 ks
šalotka
150 g
bryndza
1 PL
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.
Bravčovú panenku zbavíme blán, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Dochutíme ju soľou, korením a prudko opečieme z každej strany. Uložíme ju do pekáča, podlejeme šťavou a pečieme v rúre vyhriatej na 160°C cca 15 minút.
 
2.
Na tej istej panvici opečieme hríby spolu s nadrobno nakrájanou šalotkou. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou, do výpeku pridáme maslo, múku a všetko zalejeme vývarom. Omáčku krátko povaríme, primiešame bryndzu a smotanu. Nakoniec vmiešame hríby a odstavíme ju.
3.
Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame s pripravenou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Bravčová panenka: 10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Vyberte si z tých najchutnejších receptov na populárnu bravčovú panenku.
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.