Bravčová panenka s bryndzovou omáčkou
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčová panenka
10
g
soľ
5
g
mleté čierne korenie
120
g
olej
120
g
čerstvé huby
300
ml
vývar
125
ml
smotana na šľahanie
80
g
maslo
1
ks
šalotka
150
g
bryndza
1
PL
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Bravčovú panenku zbavíme blán, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Dochutíme ju soľou, korením a prudko opečieme z každej strany. Uložíme ju do pekáča, podlejeme šťavou a pečieme v rúre vyhriatej na 160°C cca 15 minút.
2.
Na tej istej panvici opečieme hríby spolu s nadrobno nakrájanou šalotkou. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou, do výpeku pridáme maslo, múku a všetko zalejeme vývarom. Omáčku krátko povaríme, primiešame bryndzu a smotanu. Nakoniec vmiešame hríby a odstavíme ju.
3.
Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame s pripravenou omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.