Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčová panenka s bryndzovou omáčkou

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčová panenka
10 g
soľ
5 g
mleté čierne korenie
120 g
olej
120 g
čerstvé huby
300 ml
vývar
125 ml
smotana na šľahanie
80 g
maslo
1 ks
šalotka
150 g
bryndza
1 PL
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.
Bravčovú panenku zbavíme blán, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Dochutíme ju soľou, korením a prudko opečieme z každej strany. Uložíme ju do pekáča, podlejeme šťavou a pečieme v rúre vyhriatej na 160°C cca 15 minút.
2.
Na tej istej panvici opečieme hríby spolu s nadrobno nakrájanou šalotkou. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou, do výpeku pridáme maslo, múku a všetko zalejeme vývarom. Omáčku krátko povaríme, primiešame bryndzu a smotanu. Nakoniec vmiešame hríby a odstavíme ju.
3.
Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame s pripravenou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.