Hovädzí guláš pána šéfkuchára
6
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
750
g
hovädzie mäso
300
g
cibuľa
2
PL
bravčová masť
1
konzerva
paradajkový pretlak
2
PL
mletá červená paprika
3
PL
majorán
2
PL
hladká múka
1
ks
stredne veľké zemiaky
2
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
postup
1.
Cibuľu ošúpeme a nahrubo nakrájame, opražíme ju v hrnci na rozpálenej masti takmer domäkka. Posypeme ju mletou paprikou, pridáme pretlak a hladkú múku. Zmes opražíme a zalejeme vodou.
2.
Mäso nakrájame na väčšie kúsky, vložíme ho do základu, dochutíme soľou, korením a lyžicou majoránu. Dolejeme toľko vody, aby bolo mäso zakryté. Dusíme takmer domäkka.
3.
Podľa potreby prilievame vriacu vodu a dochutíme majoránom. Ak treba guláš zahustiť, po cca 1 hodine pridáme nastrúhaný zemiak a guláš varíme ešte 30 minút. Na konci varenia pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie a zvyšný majorán. Podávame s chlebom alebo knedľou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.