Pridať recept

Hovädzí guláš pána šéfkuchára

6
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 g
hovädzie mäso
300 g
cibuľa
2 PL
bravčová masť
1 konzerva
paradajkový pretlak
2 PL
mletá červená paprika
3 PL
majorán
2 PL
hladká múka
1 ks
stredne veľké zemiaky
2 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ

postup

1.
Cibuľu ošúpeme a nahrubo nakrájame, opražíme ju v hrnci na rozpálenej masti takmer domäkka. Posypeme ju mletou paprikou, pridáme pretlak a hladkú múku. Zmes opražíme a zalejeme vodou.
 
2.
Mäso nakrájame na väčšie kúsky, vložíme ho do základu, dochutíme soľou, korením a lyžicou majoránu. Dolejeme toľko vody, aby bolo mäso zakryté. Dusíme takmer domäkka.
3.
Podľa potreby prilievame vriacu vodu a dochutíme majoránom. Ak treba guláš zahustiť, po cca 1 hodine pridáme nastrúhaný zemiak a guláš varíme ešte 30 minút. Na konci varenia pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie a zvyšný majorán. Podávame s chlebom alebo knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiakový guláš s údeninou v chrumkavom bochníku: Hotový za 30 minút
Falošný guláš v chrumkavom bochníku: Rýchlo, lacno a chutne
Milujeme rýchle a sýte jedlá. Bonusom je, ak sú zároveň aj lacné. Tento falošný guláš spĺňa všetky kritéria...
Kotlíkový guláš
Rady a tipy pre vždy dokonalý guláš
Chystáte sa variť guláš? Prečítajte si nasledovné odporúčania, ktoré vás bezpečne dovedú k dokonalému...
Lečo guláš
Lečo guláš: Bravčový guláš s augustovou zeleninou
Jednoduchý guláš, ktorý chutí a vonia ako leto samo.
Kotlíkový guláš
Ako pripraviť najlepší kotlíkový guláš?
Američania a Austrálčania majú barbecue, Angličania milujú pikniky a my si leto nevieme predstaviť bez toho, aby...
Slepý guláš
Urobte odrazu plný hrniec! Starý, zabudnutý recept na SLEPÝ GULÁŠ, hotový do 30 minút! Taký dobrý, že ho budete chcieť variť až do konca pôstu
Výborný guláš, ktorý zasýti a nahradí aj hlavný chod. Jednoduchý recept, ktorý vyskúšajte ešte dnes.