Pridať recept

Jahodové rezy

12
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

4 ks
vajce
150 g
krupicový cukor
50 ml
olej
100 ml
voda
200 g
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Krém:

700 g
jahody
1 balíček
vanilkový puding
250 g
jemný tvaroh
3 PL
práškový cukor
1 balíček
biela čokoládová poleva

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, prilejeme olej, vodu a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na dve časti a postupne ich upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
 
2.
2/3 jahôd rozmixujeme na pyré a premiešame s pudingovým práškom. Zmes vlejeme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Tvaroh vymiešame s cukrom a opatrne vmiešame puding.
3.
Krém rozotrieme na jeden plát cesta, prikryjeme ho druhým a koláč vložíme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ho polejeme bielou polevou, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vyskúšajte najlepšie koláče za posledný mesiac
Vyskúšajte najlepšie koláče za posledný mesiac: Máj ovládli jahodové a citrónové dobroty
Kysnuté koláče, fantastické ovocné rezy i nepečené dezerty, ktoré vás opantajú svojou krásou a sviežosťou.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Nepečené jahodové zákusky hotové za pár minút
Nepečené jahodové zákusky: Tieto sú krásne, a pritom super jednoduché
Kto má rád jahody a sladko-svieže krémy, skrátka musí ochutnať tieto vynikajúce nepečené maškrty.
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.