Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodové rezy

12
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

4 ks
vajce
150 g
krupicový cukor
50 ml
olej
100 ml
voda
200 g
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Krém:

700 g
jahody
1 balíček
vanilkový puding
250 g
jemný tvaroh
3 PL
práškový cukor
1 balíček
biela čokoládová poleva

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, prilejeme olej, vodu a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na dve časti a postupne ich upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
2.
2/3 jahôd rozmixujeme na pyré a premiešame s pudingovým práškom. Zmes vlejeme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Tvaroh vymiešame s cukrom a opatrne vmiešame puding.
3.
Krém rozotrieme na jeden plát cesta, prikryjeme ho druhým a koláč vložíme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ho polejeme bielou polevou, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.