Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodové tiramisu

8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
cukor
500 ml
smotana na šľahanie
500 g
syr Mascarpone
3 balíčky
vanilkový cukor
8 PL
griotka
3 PL
silná čierna káva
2 balíčky
piškóty
500 g
jahody

postup

1.
Jahody zbavíme stopiek, umyjeme a nakrájame na plátky. Mascarpone vyšľaháme s cukrom a už len metličkou vmiešame vyšľahanú šľahačku. Krém máme hotový.
2.
Do formy alebo zapekacej misky uložíme na dno piškóty, pokvapáme ich kávou, uložíme na ne 1/3 jahôd a 1/2 krému. Opäť uložíme vrstvu piškót, tú tentokrát pokvapkáme griotkou, opäť jahody a krém. Vrch ozdobíme zvyšnými jahodami a tiramisu vložíme aspoň na noc do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.