Pridať recept

Kakaová roláda s čerešňami

8
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

6 ks
vajce
220 g
práškový cukor
120 g
polohrubá múka
50 g
kakao
20 ml
mlieko

Krém:

500 ml
mlieko
30 g
vanilkový cukor
80 g
kryštálový cukor
80 g
Zlatý klas
400 g
maslo
500 g
čerešne

postup

1.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pomaly prilievame mlieko, múku zmiešanú s kakaom a nakoniec opatrne tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Cesto rozdelíme na dve polovice, rozotrieme ich na plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C. Upečené pláty cesta opatrne zvinieme a necháme vychladnúť.
3.
2/3 mlieka dáme variť s cukrom do hrnca. Do zvyšného mlieka vmiešame Zlatý klas, vlejeme ho do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme ho prikrytý vychladnúť a potom opatrne zašľaháme maslo. Krém rozdelíme na dve časti.
4.
Každý plát cesta potrieme polovicou krému, do stredu dáme čerešne a zvinieme ich. Uložíme ich stuhnúť do chladničky a na druhý deň opatrne krájame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Ako pripraviť dokonalú roládu? S našimi radami to zvládnete vždy na jednotku
Pripraviť krásnu, vysokú a nadýchanú roládu bez prasklín je umenie. S týmito radami to zakaždým zvládnete na jednotku.
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...