Pridať recept

Bryndzové buchtičky

15
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
polohrubá múka
1 ks
vajce
40 g
droždie
500 ml
vlažné mlieko
1 KL
soľ
1 štipka
cukor
250 g
bryndza
3 PL
pažitka
1 strúčik
cesnaku
trochu
hrubozrnná morská soľ
1 PL
olivový olej

postup

1.
Múku zmiešame so soľou, do zmesi urobíme jamku a do stredu rozbijeme vajíčko. Pridáme v mlieku rozmiešané droždie, cukor a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.
 
2.
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm. Formičkou z neho povykrajujeme kolieska a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Bryndzu vymiešame s jedným vajíčkom a nasekanou pažítkou. Hotovú plnku navrstvíme na kolieska a rukami z nich vyformujeme bochníčky tak, aby bola plnka úplne skrytá.
4.
Buchtičky potrieme olejom s prelisovaným cesnakom a posypeme hrubou soľou. Vložíme ich do vyhriatej rúry a upečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať