Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Gerlachovské rezy

ingrediencie

500 g
hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
150 g
cukor práškový
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
250 g
palmarín
2 PL
kyslá pochúťková smotana

PLNKA

300 ml
marhuľový džem
300 g
mleté vlašské orechy
4 PL
cukor práškový
tuzemský um alebo mlieko

POLEVA

100 g
čokoláda na varenie
50 g
Cera

postup

koláč našich babičiek,ktorý vydrží veľmi dlho samozrejme keď sa nezje,mäkký hneď po upečení
1.
Predhrejte rúru na 180˚C. Zmiešajte spolu všetky suroviny na cesto do hladkej masy ak treba pridajte trochu múky a rozdeľte ju na 3 časti.
2.
Na pomúčenej doske vyvaľkajte jedno cesto a opatrne ho vložte do vopred olejom vymasteného plechu na pečenie (36 x 26)cesto natrieme lekvárom (cca 150 ml)posypeme mletými orechmi zmiešanými s práškovým cukrom,pokropíme jemne rumom alebo mliekom prikryjeme druhým vyvaľkaným plátom,zasa natrieme lekvárom (cca 150 ml)posypeme mletými orechmi zmiešanými s práškovým cukrom,pokropíme jemne rumom alebo mliekom prikryjeme tretím vyvaľkaným plátom. a povrch cesta prepichnite na niekoľkých miestach vidličkou.
3.
Pečieme asi 20-25 minút, alebo kým nie je cesto zlatistej farby.Necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou.Nad parou rozpustíme čokoládu s cerou a polejeme.Nakrájame na rezy.Na cesto odporúčam použiť palmarín nie maslo lebo s maslom sa vám to cesto bude zle vaľkať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
skarletka007
14.12.2017 11:48 | |
+6 -0
Žerbó rezy sa robia z kysnutého cesta, v tomto recepte je kypriaci prášok, takže asi preto iný názov
ivasoosova
20.12.2017 19:22 | |
+7 -3
presne ste to odhadli práve preto sú to neni žerbo lebo tam nie je droždie.Ďakujem.
bahnsteig
20.3.2017 11:27 | |
+19 -12
ten zákusok poznám veľmi dobre, mama ho piekavala, ale pod názvom "žerbo rezy". takže neviem, že prečo gerlachovské rezy ?
mata766
12.12.2017 12:04 | |
+6 -7
neviem preco tieto minusy....lebo aj ja tento zakusok robim a vola sa žerbo rez...:)
ivasoosova
20.12.2017 19:20 | |
+6 -7
pretože sa tam nepoužíva droždie ale kypriaci prášok do pečiva
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.