Pridať recept

Tekvicová polievka s kokosovou smotanou

6
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
tekvica hokkaido
1 ks
malá cibuľa
1 strúčik
cesnaku
50 g
hladká múka
500 ml
Alpro kokosový nápoj
500 ml
Alpro sójová alternatíva smotany
200 ml
Alpro kokosová alternatíva smotany
tymian
olivový olej
soľ

postup

1.
Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme dozlata na olivovom oleji. Pridáme olúpanú, semien zbavenú a na menšie kusy nakrájanú tekvicu, rozdrvený cesnak a tymián. Krátko orestujeme a prilejeme Alpro sójovú alternatívu smotany, Alpro kokosový nápoj a Alpro kokosovú alternatívu smotany.
 
2.
Po zmäknutí tekvicu rozmixujeme tyčovým mixérom. Podľa potreby zahustíme zápražkou pripravenou z oleja a múky a dochutíme soľou.
3.
Polievku prevaríme. Pre dosiahnutie jemnejšej konzistencie ju môžeme precediť cez jemné sito.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať