Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cuketové pyré s olivami

ingrediencie

2 ks
cuketa
1,5 PL
olivový olej
1 strúčik
cesnak
1/2 KL
soľ
1/2 KL
čierne mleté korenie
1 PL
citrónová šťava
1/2 KL
rímsky kmín
50 g
olivy zelené
50 g
olivy čierne

postup

1.
Cuketu poriadne umyjeme a so šupkou ju nakrájame na kocky s rozmermi cca 2x2 cm. Vložíme ju do menšieho hrnca, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
2.
Po uvarení vodu z cukiet vylejeme a cuketu necháme vychladnúť.
3.
Vychladenú cuketu jemne popučíme, ale nie úplne, aby nám ostali v pyré nejaké celé kusy.
4.
Rímsky kmín pomelieme alebo podrvíme, primiešame ho do oleja a spolu s pretlačeným cesnakom, šťavou z citróna, soľou a čiernym mletým korením vymiešame.
6.
Nakoniec primiešame rozpolené olivy. Podávame ako pyré/prílohu k mäsku (teplá varianta! alebo ako šalát (studená varianta). Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...