Pridať recept

Bábovka s ríbezľami a čokoládou

6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
celozrnná pšeničná múka
1/2 hrnček
jemné ovsené vločky
1/2 hrnček
polohrubá múka
1 hrnček
trstinový cukor
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 balíček
vanilkový cukor
1/2 hrnček
olej
1 hrnček
mlieko
1 ks
kvalitná horká čokoláda
1 hrnček
červené ríbezle

postup

1.
Do misky nasypeme najskôr jemné ovsené vločky, zalejeme ich mliekom a necháme chvíľu napučať. Potom pridáme obe múky, trstinový cukor, kypriaci prášok do pečiva a postupne prilievame olej a zvyšné mlieko. Cesto riadne premiešame.
 
2.
Potom k nemu opatrne primiešame umyté ríbezle. Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 45 minút. Upečenú ju necháme chvíľu vychladnúť a opatrne ju vyklopíme.
3.
Keď je bábovka úplne vychladnutá, oblejeme ju rozpustenou čokoládou a necháme ju stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bábovka s hrozienkami a čokoládou
Len tak vykĺzne! Nadýchaná a vždy krásne jemná bábovka, RADY pani kuchárky, ako upiecť tú najlepšiu bábovku (+ recepty)
Najobľúbenejší múčnik v každej rodine. Ktorý to je? No predsa bábovka! Môže sa zdať, že ide o jednoduchý...
Najobľúbenejší dezert Slovákov – BÁBOVKA 10 x inak
Najobľúbenejší dezert Slovákov – BÁBOVKA 10 x inak
Desať viac či menej tradičných receptov na obľúbenú bábovku.
Ako urobiť barančeka, kulich a iné špeciality
Veľkonočné dobroty: Ako pripraviť barančeka, kulich, likérovú bábovku a iné špeciality
Veľkonočný víkend patrí aj finišovaniu s plánovaním jedálnička na slávnostné chvíle. Medzi tradičnými...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Veľkonočná bábovka
Do veľkonočnej bábovky si pridajte niekoľko lyžičiek. Bude výnimočne nadýchaná a vláčna
Bábovka je jedným z najobľúbenejších koláčov, ktoré sa objavujú na našich veľkonočných stoloch. Je...