Vaječný koláč s ríbezľami
10
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
180
g
maslo
150
g
krupicový cukor
1
štipka
soľ
350
g
polohrubá múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
150
g
mleté mandle
2
balíčky
vanilkový cukor
200
ml
smotana na šľahanie
500
g
čierne ríbezle
postup
1.
V miske zmiešame zmäknuté maslo, krupicový cukor a štipku soli. Do peny, ktorá nám vznikla, postupne po jednom vmiešame 4 vajíčka. Opatrne primiešame zmes múky, mandlí a kypriaceho prášku do pečiva. Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
2.
Zvyšné vajíčka oddelíme. V miske vyšľaháme žĺtky, smotanu a vanilkový cukor. Opatrne primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
3.
Na cesto uložíme ríbezle, vaječný krém a koláč pri teplote 160°C vo vyhriatej rúre pečieme cca 40 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.