Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Posúch s cibuľou a slaninou

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
20 g
droždie
200 ml
mlieko
80 g
maslo
2 KL
soľ
1 kg
cibuľa
100 g
prerastená slanina
250 g
kyslá pochúťková smotana
4 ks
vajce
1 KL
mletá rasca

postup

1.
Plech na pečenie vymastíme maslom. Múku nasypeme do misky, do stredu urobíme jamku a rozdrobíme do nej droždie. Zmiešame ho s troškou múky a mlieka a takto prikrytý kvások necháme 15 minút kysnúť.
2.
Potom prilejeme zvyšné mlieko, roztopené maslo, polovicu soli a vypracujeme hladké cesto. Rúru dáme vyhriať na 200°C.
3.
Slaninu pokrájame na kocky, opečieme ju v panvici a potom pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme ju do zlatožlta. Zmes necháme vychladnúť, primiešame vajíčka, smotanu, zvyšnú soľ a rascu.
4.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený plech. Na cesto navrstvíme plnku, necháme ho ešte 15 minút kysnúť. Potom ho pečieme v rúre pri teplote 170°C cca 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.