Pridať recept

Posúch s cibuľou a slaninou

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
20 g
droždie
200 ml
mlieko
80 g
maslo
2 KL
soľ
1 kg
cibuľa
100 g
prerastená slanina
250 g
kyslá pochúťková smotana
4 ks
vajce
1 KL
mletá rasca

postup

1.
Plech na pečenie vymastíme maslom. Múku nasypeme do misky, do stredu urobíme jamku a rozdrobíme do nej droždie. Zmiešame ho s troškou múky a mlieka a takto prikrytý kvások necháme 15 minút kysnúť.
 
2.
Potom prilejeme zvyšné mlieko, roztopené maslo, polovicu soli a vypracujeme hladké cesto. Rúru dáme vyhriať na 200°C.
3.
Slaninu pokrájame na kocky, opečieme ju v panvici a potom pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme ju do zlatožlta. Zmes necháme vychladnúť, primiešame vajíčka, smotanu, zvyšnú soľ a rascu.
4.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený plech. Na cesto navrstvíme plnku, necháme ho ešte 15 minút kysnúť. Potom ho pečieme v rúre pri teplote 170°C cca 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aj Adele miluje tento slaný koláč od Jamieho Olivera
Aj Adele miluje tento slaný koláč od Jamieho Olivera: Vyskúšajte fantastický a zdravý Fish Pie
Kúsky lososa, hrášok, špenát a feta zapečené pod perinkou z chrumkavých zemiakov.
Cesnakové tyčinky s donair omáčkou
Báječné cesnakové tyčinky s netradičnou omáčkou zo salka: Táto kombinácia vás dostane
Ak máte chuť na niečo malé a radi experimentujete, tento recept je presne pre vás.
Quiche so slaninou
Quiche si vás získa
Koláč nemusí byť iba sladký. Quiche je slaný koláč, ktorý pochádza pôvodne z Nemecka. V súčasnej dobe je...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník: Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu,
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník (podpecník): Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu, rodina si ho nevie vynachváliť
Výborné recepty na tradičný podplamenník, ktorý určite vyskúšajte aj v novších prevedeniach. Toto sú naše...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...