Pridať recept

Brusnicový džem

ingrediencie

1 kg
brusnice
1/2 kg
cukor
250 ml
voda
1 ČL
medu
1 ČL
pomarančovej kôry
1 ks
celá škorica
5 ks
klinčeky

postup

Brusnicový džem používame na chlieb ale aj ku mäsku.
Brusnice opláchneme a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme cukor. Vlejeme vodu, pridáme med, pomarančovú kôru, klinčeky a škoricu. Všetko varíme na miernom ohni do zhustnutia. Keď začne hmota rôsolovatieť, povyberáme z nej klinčeky a škoricu a plníme do uzatváracích pohárov. Poháre otočíme hore dnom a uchovávame v chlade a tme.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.