Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenový nákyp

ingrediencie

1 hrnček
pšeno
2 hrnčeky
voda
1/2 hrnček
smotana na varenie
1/2 hrnček
mlieko
1/2 hrnček
kryštálový cukor
4 ks
vajce
30 g
sušené brusnice

postup

1.
Pšeno premyjeme a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme vodu a varíme 7-10 minút. Odstavíme z plameňa a necháme zakryté ešte 10 minút. V osobitnej nádobe zmiešame mlieko, smotanu, cukor, 2 vajcia a sušené brusnice. Zmiešame a vylejeme do hrnca k pšenu a dobre premiešame. Formu si vymastíme maslom a do nej prelejeme pšenovú hmotu. Na vrch dáme kúsky masla a pečieme v predhriatej rúre na 190-200 st. asi 30 minút.
2.
Ostali nám dve (skôr menšie) vajíčka, z ktorých oddelíme bielky a z nich spravíme penu. Po 30 minútach pečenia formu vyberieme, na vrch dáme penu z bielkov a uhladíme.
3.
Vložíme naspäť do rúry a pečieme kým vrch nechytí zlatistý nádych. Nákyp je možné podávať teplý aj studený.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Pile of Delicious
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
Základom brownies je kvalitná čokoláda. Do brownies sa používa kvalitná horká čokoláda, najideálnejší obsah kakaa je...