Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenový nákyp

ingrediencie

1 hrnček
pšeno
2 hrnčeky
voda
1/2 hrnček
smotana na varenie
1/2 hrnček
mlieko
1/2 hrnček
kryštálový cukor
4 ks
vajce
30 g
sušené brusnice

postup

1.
Pšeno premyjeme a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme vodu a varíme 7-10 minút. Odstavíme z plameňa a necháme zakryté ešte 10 minút. V osobitnej nádobe zmiešame mlieko, smotanu, cukor, 2 vajcia a sušené brusnice. Zmiešame a vylejeme do hrnca k pšenu a dobre premiešame. Formu si vymastíme maslom a do nej prelejeme pšenovú hmotu. Na vrch dáme kúsky masla a pečieme v predhriatej rúre na 190-200 st. asi 30 minút.
2.
Ostali nám dve (skôr menšie) vajíčka, z ktorých oddelíme bielky a z nich spravíme penu. Po 30 minútach pečenia formu vyberieme, na vrch dáme penu z bielkov a uhladíme.
3.
Vložíme naspäť do rúry a pečieme kým vrch nechytí zlatistý nádych. Nákyp je možné podávať teplý aj studený.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...