Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenový nákyp

ingrediencie

1 hrnček
pšeno
2 hrnčeky
voda
1/2 hrnček
smotana na varenie
1/2 hrnček
mlieko
1/2 hrnček
kryštálový cukor
4 ks
vajce
30 g
sušené brusnice

postup

1.
Pšeno premyjeme a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme vodu a varíme 7-10 minút. Odstavíme z plameňa a necháme zakryté ešte 10 minút. V osobitnej nádobe zmiešame mlieko, smotanu, cukor, 2 vajcia a sušené brusnice. Zmiešame a vylejeme do hrnca k pšenu a dobre premiešame. Formu si vymastíme maslom a do nej prelejeme pšenovú hmotu. Na vrch dáme kúsky masla a pečieme v predhriatej rúre na 190-200 st. asi 30 minút.
2.
Ostali nám dve (skôr menšie) vajíčka, z ktorých oddelíme bielky a z nich spravíme penu. Po 30 minútach pečenia formu vyberieme, na vrch dáme penu z bielkov a uhladíme.
3.
Vložíme naspäť do rúry a pečieme kým vrch nechytí zlatistý nádych. Nákyp je možné podávať teplý aj studený.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...